top of page

Veel gestelde vragen.

Wat is het verschil tussen Shorts for Brands en een commercial?


Allereerst de lengte. Een Short duurt tussen de 8 en 15 minuten. Bij een Short gaat het om identificatie met de verhaallijn en met de karakters. Dat heeft tijd nodig, maar dat resulteert ook in een veel sterkere betrokkenheid van de kijker met het verhaal en daarmee met uw merk.

 

Is een Short eigenlijk niet gewoon product placement?

 

Bij een Short speelt uw merk de hoofdrol en draait het om uw merk. Bij product placement wordt uw product of merk terloops in een film gebruikt. Een mooi voorbeeld van een film waarin een merk de hoofdrol speelt is de speelfilm Cast Away met Tom Hanks. De hele film draait op een sympathieke manier om het merk Fedex, zonder dat je ook maar even het idee hebt dat dit merk er met de haren is bijgesleept.

Waarom wordt mijn Short bekeken of, beter nog, uitgekeken?

 

Net als bij een lange speelfilm wordt een Short dusdanig opgebouwd dat je als kijker wilt blijven kijken naar wat er nu staat te gebeuren. Daarin worden dezelfde technieken gebruikt als bij een lange speelfilm. Hierdoor is de kans veel groter dat een Short in z’n geheel wordt uitgekeken, anders dan bij een commercial of bij sponsored content.

 

Waar en hoe kan ik mijn Short onder de aandacht brengen bij mijn doelgroep?

 

De vraag is eigenlijk: ‘Waar niet?’. De productie van een short, van script tot film, neemt namelijk enige tijd in beslag. Tijd waarin verschillende dingen gebeuren die al veel impactvolle content opleveren voordat het eindproduct er is. Denk bijvoorbeeld aan de casting, of de bekendmaking van (bekende) acteurs die aan uw short meewerken, en natuurlijk het filmen zelf. Al deze ‘events op zich’, leveren de nodige content door al uw social mediakanalen heen. En als u dit slim speelt ook de nodige free publicity. Zo rendeert de film al tijdens het maken ervan. Bij elke Short leveren wij ook de filmtrailer en indien gewenst een ‘Making of’. Allemaal extra content die u kunt inzetten en kunt delen via bijvoorbeeld uw website (e-)nieuwsbrieven/ magazines (e-)DM's en natuurlijk via uw eigen social media kanalen.

 

Daarbij komt nog dat korte speelfilms ook nog een apart distributiekanaal kennen. De filmfestivals en on-line platforms voor korte speelfilms. Dat geeft een extra mogelijkheid om je Short onder de aandacht te brengen en zelfs om mee te dingen naar prijzen binnen dit filmsegment, wat natuurlijk weer de nodige extra aandacht op kan leveren.

 

Op welke manier helpt een short film mijn merkbeleving te versterken?

 

Het gevoel wat achterblijft na het zien van de Short blijft kleven aan uw merk. Die beleving is niet eendimensionaal en wordt de kijker niet opgedrongen, maar komt op een neutrale manier binnen. Daarmee beklijft het gevoel en de merkbeleving veel sterker dan bij enig ander medium.

Als ik start met fase 1, zit ik dan meteen vast aan alle volgende fasen?

 

Nee. Mocht u niet tevreden zijn met de opzet van het verhaal wat wij voor ogen hebben dan is natuurlijk mogelijk om te stoppen met het project.

 

Wat kost een screening?

 

De kosten voor een testvoorstelling zijn afhankelijk van de gekozen methodiek (off-line of on-line) en van het aantal respondenten dat we betrekken bij de screening. Een screening kan door ons worden uitgevoerd, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat u de screening zelf regelt.  Uiteraard kunnen wij u in dat geval adviseren over de opzet.

 

Waarom werken jullie met verschillende scriptschrijvers, regisseurs en crewleden?

 

Elk genre heeft zijn eigen specialisme. Zo is het maken van comedy heel iets anders dan het maken van drama of actie. Dat vraagt dan ook om andere scriptschrijvers en regisseurs en vaak ook om andere cameramensen en editors. Wij bieden altijd de juiste specialisten bij het gekozen genre. Dat zorgt ervoor dat uw film op de best mogelijke manier wordt gemaakt.

 

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Heeft u nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

bottom of page